Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-225-35-93

ÁZOTT MOBILTELEFONOK JAVÍTÁSA

Legfontosabb tudnivalók az ázott telefonokkal kapcsolatban:

Minél hamarabb vidd szervizbe a telefont!

Tévesen gondolják sokan, hogy majd magától megjavul, esetleg kiszárad. A korrózió egy önmagától véget nem érő folyamat, ami a beázás után a levegővel érintkezve egyből elkezdődik. Megállítani, lelassítani csak szétszedés után ultrahangos tisztítással lehet.


Mint ahogy azt fizikaórán tanultuk:

- A víz és az elektromosság nem barátok.

- A víz a rendelkezésre álló teret kitölti.

- A víz korróziót okoz.

A vízbe kerülő telefon – vagy bármilyen elektronikai eszköz – nyílásain és résein a víz behatol a készülék belsejébe, ahol nagyon könnyen zárlatot tud okozni.

Mi történik ha a víz eléri a telefon belső áramköreit?

Ilyenkor az elektromos töltések a lehető legkisebb ellenállás irányába haladnak, mely jelen esetben a víz. Így az elektromosság olyan alkatrészekhez is eljut, ahova nem kellene. Ennek következtében rövidzárlat keletkezik az áramköri panelen. Az alaplapon és a kijelzőn lévő biztosítékok kisülnek, aminek következtében a készülék működésképtelenné válik.

Ha a gyors rövidzárlat nem teszi tönkre az eszközt, akkor a lassabban végbe menő korrózió ismertebb nevén rozsda fogja hosszabb távon tönkretenni az eszközt.

Mit tegyek ha vízbe esett, vizes lett a telefonom?

1. AZONNALI ÁRAMTALANÍTÁS! Azonnal kapcsoljuk ki a telefont!

2. Következő teendő a telefon teljes vízmentesítése kívülről. Ez történhet egy nagy nedvszívó képességű papírtörlő kendő, vagy mikroszálas törlőkendő segítségével. A tisztításkor figyeljünk arra, hogy olyan részre ne tereljünk vizet ahol nem volt vizes a készülék, vagy ahol nyillások vannak a készüléken (töltés csatlakozó, headset csatlakozó, hangszóró, csengő, mikrofon).

3. Mikor már teljesen száraz a készülék külső felülete, akkor lehet a SIM tartót eltávolítani.

4. Semmiképpen ne próbálja otthon szétszedni a telefont!

A legfontosabb, hogy minél hamarabb vidd szervizbe a telefont!

A telefonok szétszedése minden esetben szakszerű beavatkozást igényel. A szakszerűtlen szétszedés következtében a készülék visszafordíthatatlan károsodásokat szenvedhet. A készülék belsejébe jutott nedvesség miatt a korróziós folyamat azonnal megkezdődik, így a későbbiekben rendkívül fontos lesz, hogy mennyi ideig volt vizes az alaplap és a többi alkatrész.

Szétszedés után, ha szükséges ultrahangos tisztítással is tudjuk javítíni a készüléked.

Több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk, ezzel garantálva professzionális hozzáértésünket.
Titkunk eltökéltségünkben, elhivatottságunkban, személyre szabott kiszolgálásunkban, barátságos hozzáállásunkban, alapos, precíz, gyors munkavégzésünkben, valamint, egyedülállóan kedvezményes árainkban rejlik. Folyamatosan figyeljük a piac változásait, mindig naprakészek vagyunk, azért, hogy a lehető legjobb, magas minőségű szolgáltatást tudjuk nyújtani. Forduljon hozzánk bizalommal. Várjuk szeretettel.

 

CSOBI GSM

4025 Debrecen, Arany János u. 62.

06 52/535-565
06 20/225-3593