Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-225-35-93

ULTRAHANGOS TISZTÍTÁS

Az ultrahangos tisztítási elv:

Előnyei:

  • minimális kézi munka
  • gyors és hatékony
  • a bonyolult geometriájú alkatrészek tisztításának szinte egyedüli módszere
  • a környezetbarát oldószerek kiváló segítőtársa
  • öblítővel, szárítóval egybeépítve komplett technológiai sor kialakítható

Működési elve:

Az ultrahangos tisztítók működési elve a folyadékok összenyomhatatlanságán alapszik. Az ultrahanggenerátor által előállított 20-40 KHz közötti frekvenciájú, 400-500V feszültségű elektromos rezgéseket néhány speciális rezgés-átalakítóval, úgynevezett rezgőfejjel mechanikus rezgésekké alakítjuk át. Ezen mechanikai rezgéseket vezetjük a mosó folyadékba. A folyadékok összenyomhatatlansága alapján a rezgéshullámok a folyadék teljes térfogatában nagyjából egyenletesen terjednek. A rezgéskeltők által létrehozott mechanikai rezgések megfelelő energia-bevezetés esetén kavitációs buborékokat hoznak létre. A kavitációs mikro vákumok megszűnésének pillanatában hatalmas, kb. 1.000 bar helyi nyomás különbségek lépnek fel, mely mikro robbanások sorozata igen agresszív módon letép mindennemű szennyeződést a munkadarabok felületéről.

Ez a fizikai jelenség önmagában még nem igazán fogható eredményes munkára, hiszen még hiányzik a másik feltétel, a felületekről eltávolított szennyeződéseket kémiai úton megkötni, semlegesíteni képes oldószer. A leváló szennyeződést a jól megválasztott oldószer megköti, beburkolja, így akadályozva meg annak visszatapadását. A megfelelő oldószer, és zsírtalanítási technológia megválasztása minden esetben tisztítási kísérletek lefolytatása után történik meg.

Elmondhatjuk tehát, hogy az ultrahangos tisztító olyan "pneumatikus kefe", mely kizárólagosan a mindenkori szennyeződéshez megválasztott vegyszerrel együtt alkalmazható hatékonyan. Azt is tudjuk, hogy az oldószerek 80%-a , 40-80°C között a leghatékonyabb. Az oldószer ezen tulajdonsága szerencsésen megegyezik az ultrahangos tisztítók működési elvével. A folyadékokban mindig jelenlévő oldott gázok csillapítják, gátolják a megfelelő energiájú, és homogén kavitációs tér kialakulását. Magasabb hőmérsékleten az oldott gázok könnyebben eltávoznak a tisztító közegből, ezért az ultrahangos tisztítók szinte mindig az előbb említett hőmérséklethatárok között üzemelnek.

A megfelelően kiválasztott oldószerrel, és teljesítménnyel üzemelő ultrahangos tisztító általában 2-10 perc közötti taktusidővel dolgozik, ami meglehetősen nagy termelékenységet biztosít.

 

Néhány alkalmazási terület:

Szolgáltatás:

csapágyak, fúvókák, relék, kisebb mechanikus szerkezetek szétszerelés nélküli tisztítása

Szerszámipar:

menetfúrók, menetvágók, mérőszerszámok, fúrók, gépalkatrészek, sajtolt alkatrészek tisztítása,

Járműipar:

befecskendezők, porlasztók, csapágyak, fúvókák, motor, és hajtómű alkatrészek, stb. tisztítása

Galván üzemek:

felületkezelés előtti zsírtalanítás

Egészségügy:

tárgylemezek, kémcsövek, sebészeti eszközök, fogászati eszközök, injekciós tűk, protézisek, stb. tisztítása

Optika:

kontaktlencsék, lencserendszerek, keretek, stb. tisztítása

Irodatechnika:

nyomtatófejek, mechanikák, nyáklapok, relék, csatlakozók, stb. tisztítása

Elektronika:

elektronikai berendezések, nyáklapok, stb. tisztítása

Több mint 20 éves szakmai múlttal rendelkezünk, ezzel garantálva professzionális hozzáértésünket.
Titkunk eltökéltségünkben, elhivatottságunkban, személyre szabott kiszolgálásunkban, barátságos hozzáállásunkban, alapos, precíz, gyors munkavégzésünkben, valamint, egyedülállóan kedvezményes árainkban rejlik. Folyamatosan figyeljük a piac változásait, mindig naprakészek vagyunk, azért, hogy a lehető legjobb, magas minőségű szolgáltatást tudjuk nyújtani. Forduljon hozzánk bizalommal. Várjuk szeretettel.

 

CSOBI GSM

4025 Debrecen, Arany János u. 62.

06 52/535-565
06 20/225-3593